У Галицькому районі успішно функціонують три дитячі будинки сімейного типу


З метою забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, створюються дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ).

Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як п’ять дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, інформує прес-служба ОДА.

Станом на перше січня цього року в Галицькому районі функціонує три дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 15 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Контроль за умовами проживання вихованців здійснює служба у справах дітей РДА, соціальне супроводження дитячих будинків сімейного типу здійснюється Галицьким районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, що передбачає надання комплексу правових, психологічних, соціально-педагогічних, соціально-економічних, соціально-медичних та інформаційних послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

Саме з цією метою працівниками вищевказаних установ відвідано дитячі будинки сімейного типу. Обстежено умови проживання, проведено бесіди з батьками-вихователями, дітьми-вихованцями.

З’ясовано, що діти забезпечені всім необхідним, семеро дітей навчаються в Галицькій ЗОШ 1-3 ст. №2, четверо – в Тустанській ЗОШ 1-3 ст., четверо дітей – дошкільнята.

Крім того, діти відвідують Галицьку музичну школу та Малу академію народних ремесел.

Законні права та інтереси дітей не порушуються.