У Галицькому районі відбулась рада регіонального розвитку


Впровадження реформ як запорука розвитку Галицького району – основна тема засідання районної ради регіонального розвитку, яка відбулася вчора під керівництвом голови райдержадміністрації Миколи Поповича.

У своєму виступі голова райдержадміністрації акцентував увагу на основних соціально-економічних показниках та головних досягненнях розвитку району, озвучив перелік об’єктів, які були здані в експлуатацію впродовж 2016-2018 років, підсумував проведену роботу із впровадження ключових реформ, ініційованих Президентом України Петром Порошенком, проаналізував перспективи розвитку територій району та окреслив основні завдання на період 2019-2021 років. 

Обговорювалися і питання реформи адміністративно-територіального устрою. Поділився досвідом розвитку громади в умовах децентралізації голова Більшівцівської селищної ради об’єднаної територіальної громади Василь Саноцький. А міський голова м.Галича Орест Трачик проінформував присутніх про перспективні плани розвитку міста.
Зважаючи на важливу роль промисловості та бізнесу для розвитку регіону, перед присутніми виступив директор ДТЕК Бурштинська ТЕС Денис Шмигаль, який акцентував увагу на програмах соціального партнерства, що реалізуються на території району.

В контексті обговорюваної теми директор Бурштинського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету Андрій Козак запропонував у 2019 році на базі даного навчального року запровадити конкурс проектів, бізнес-планів щодо розвитку сіл та міст району, переможці якого будуть нагороджені з Президентського Фонду.

Про реалізацію реформ в гуманітарній сфері доповіли очільники галузей освіти та медицини. Зокрема, начальник відділу освіти райдержадміністрації Іван Матейко розповів про впровадження НУШ в навчальних закладах, а керівник КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Цибух проінформував про те, як буде функціонувати новостворений заклад.

На завершення керівник апарату облдержадміністрації Роман Маланій подякував всім за роботу та нагадав слова Президента України Петра Порошенка, що реформи, які проводяться в нашій країні, не мають зворотності. А ті перші успіхи, які ми спостерігаємо в умовах проведення децентралізації, доводять, що ми йдемо правильним шляхом.

«Звичайно, що реформи розраховані не на один день. Тому маємо спрацювати так, щоб наші дії були максимально ефективними, а перспективні плани розвитку дали можливість вирішити важливі для людей питання, концентруючи на пріоритетних для регіонального розвитку напрямах»,- наголосив Роман Григорович.

Підсумовуючи засідання, голова райдержадміністрації дав доручення створити ради регіонального розвитку у всіх територіальних громадах та наголосив на необхідності в цілому напрацювати свої пропозиції до перспективного плану розвитку територій для створення дорожньої карти розвитку району на 2019-2021 роки.