У Харкові поліцейські жорстоко били пасажирів метро та вимагали у них гроші: відео 18+


У Харкові затримали поліцейських, які систематично знущалися над пасажирами метрополітену. На одній зі станції місцевої підземки вони безпідставно вимагали у людей кошти, б'ючи та принижуючи їх.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Працівники поліції Харкова дізналися про незаконні дії їхніх колег, які несли службу на одній зі станцій метро. Після перевірки вдалось встановити, що поліцейські однієї зі змін систематично та безпідставно зупиняють пасажирів і заводять до службової кімнати.

Погрожуючи притягненням до відповідальності, застосовуючи заходи фізичного насилля та моральне приниження, вони вимагають та отримують від осіб гроші,– розповіли правоохоронці.

Зазначається, що серед причетних до здирництва – майор, лейтенант та двоє сержантів поліції. Так, бійці відділу швидкого реагування затримали зловмисників відразу після одержання ними коштів від жінки начебто за непритягнення її до адміністративної відповідальності.

Натомість у Харківській прокуратурі розповіли про один із інцидентів побиття. Так, у липні цього року поліцейські-порушники на станції метро "Південний вокзал" побачили чоловіка, який, похитуючись, виходив з метро.

Правоохоронці звинуватили чоловіка у тому, що він нетверезий. Той намагався пояснити, що повертається з роботи додому і випив пляшку пива. Однак працівників поліції така відповідь не задовольнила – його силоміць затягли до поліцейської кімнати.

"Один з підозрюваних збив потерпілого з ніг спеціальним прийомом, від чого останній втратив свідомість. Коли чоловік прийшов до тями, інший патрульний наніс йому кілька ударів у голову", – йдеться у повідомленні.

Ще одному жителю Харкова підозрювані розбили об голову стілець, били ногами та руками по тулубу та голові.

За даними слідства, є принаймні два епізоди отримання неправомірної вигоди. Так, у першому випадку йшлося про тисячу гривень, у другому – тисячу гривень та три тисячі російських рублів. 

Окрім того, поліцейські підходили до жінок, які здавалися нетутешніми, та під приводом перевірки документів починали з’ясовувати, з якою метою прибули до Харкова. Згодом у тій ж поліцейській кімнаті переконували, що вони порушили закон.

Перелякані жінки віддавали гроші, що були при собі, аби лише вирішити проблему,
– зазначають у прокуратурі.

Наразі затриманим оголошено підозри у одержанні неправомірної вигоди та перевищенні влади або службових повноважень.

Правоохоронці-порушники перебуватимуть під вартою 60 діб без права внесення застави. Заступникові начальника суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту