У Хриплині спорудять нову школу


У тісноті, та не в образі. Саме так нині навчаються хриплинські школярі. Діючій місцевій школі – майже століття. Нині її відвідує півтори сотні дітей. І навіть на них, каже дирекція, приміщень не вистачає.

На початку 90-х у селі почали зводити новий загальноосвітній навчальний заклад. Однак, через відсутність коштів та бюрократичні процедури процес затягнувся. Аж до 2018 року. Лише тепер силами чинної влади довгобуду дали другий шанс. Нова школа зможе прийняти на навчання понад три сотні учнів, кажуть у сільській раді. У діючій нині – майже вдвічі менше. Справа не лише у вмістимості будівлі, каже сільський голова Хриплина Роман Соколик. Батьки самі воліють возити дітей до Івано-Франківська. Заради кращих умов для навчання.

Семикласник Богдан уже звик до старої школи. Однак, майбутньому «новосіллю» тішиться. А особливо радіє, що у новому навчальному закладі буде спортзал. І уроки фізкультури нарешті проводитимуться у комфорті.

Щоправда, спортзал тут почнуть зводити в останню чергу. Його будівництво заплановане на наступний рік. Нині ж підрядники завершують внутрішньо-упоряджувальні роботи. Цього року на нову Хриплинську школу у бюджет заклали майже 8,5 мільйонів гривень. Наразі освоїли половину з них.

Загальна вартість проекту – понад 26 мільйонів гривень. Що ж до старої школи у Хриплині – про неї теж не забудуть. Мешканці села планують створити у ній музей.

Відео ВЕЖА.