У Івано-Франківську перевірятимуть роботу дільничних лікарів


Цього тижня у Івано-Франківську стартуватиме нова медична акція, під час якої лікарі відвідуватимуть своїх пацієнтів вдома

За словами головного лікаря Івано-Франківська Тараса Масляка, таку роботу дільничні лікарі повинні виконувати постійно і кожен терапевт має чотири рази на рік відвідати сім’ї, які за ним закріплені.

„Останнім часом ми виявили чимало випадків, коли наші дільничні лікарі працюють дуже погано. Є такі медики, які просто фальсифікують медичну документацію, пишуть, ніби відвідували хворого, оглядали його. А пацієнти не бачили своїх дільничних лікарів по 3-4 роки. Така ситуація – неприпустима. І мені дуже прикро за окремих спеціалістів. Усі мешканці Івано-Франківська мають знати – якщо у сім’ї є інвалід, якого не відвідує дільнична служба, звертайтеся до мене. Таких лікарів, а також керівників територіальних поліклінік я буду притягувати до відповідальності.

Для того, щоб усунути усі недоліки дільничної служби, і буде започаткована нова акція. Протягом 10 днів кожного місяця дільничні лікарі відвідуватимуть своїх пацієнтів. Вони прийдуть, насамперед, до лежачих хворих, до інвалідів, чорнобильців та афганців. Усіх тих, хто потребує медичної допомоги.