У Івано-Франківську відбудеться допрем’єрний показ музичного фільму “Казка гірських вітрів” виробництва ОТБ "Галичина" (+ офіційний трейлер)


У середу, 21 серпня, в театрі кіно “Люм'єр” відбудеться допрем'єрний показ музичного фільму “Казка гірських вітрів” виробництва ОТБ "Галичина". Початок сеансу о 12 годині в Рубіновій залі на третьому поверсі. Спілкування з пресою — об 11 годині 30 хв у кафе на першому поверсі.

Зйомки фільму тривали чотири місяці — в Івано-Франківську, Калуші, Вістовій, Микуличині, Галичі, Маняві і Саджаві (Богородчанського району), Ясені (Рожнятівського району) та у Верховинському районі, поблизу Буковецького перевалу.

“Казка гірських вітрів” — то історія про любов. До рідної землі, до друзів. Як завжди, у казці є зла сила: сьогодні — це захланний бізнес, який хоче загарбати рідні гори та полонини і втрутитися, таким чином, у життя героїв . А герої — звичайні підлітки, молоді люди. Хоча... Хто зна, чи звичайні, адже проста школярка може виявитися Повітрулею чи Польовою Русалкою. На боці добра — і карпатські чарівники, і сили природи.
Казка сповнена музики, яку практично повністю створили галицькі автори. Понад половину пісень написала музичний редактор ОТБ “Галичина” Оксана Лісовська. Вона ж разом із Юлією Юзьків є автором сценарію, а також режисером казки.

Головні ролі у фільмі виконали учасники вокальної студії «Ліра»: Христина Дутчак, Соломія Жекало, Андрій Гринишин, Владислава Кулик. У фільмі також знімалися журналісти ОТБ «Галичина» Мар’яна Мазур і Юлія Юзьків. Долучилися до творчого процесу і учасники вокальної студії обласної “Просвіти”, разом зі своїм керівником Русланою Денегою. Приємно, що відгукнулися і професійні актори з обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки — Петро Бабінець і Любомир Йосифів.

Загалом у фільмі звучить чотирнадцять музичних композицій. Деякі з них уже давно відомі (“Анничка” Володимира Яцоли, “Не шукай любисток” Ігоря Іванціва), а деякі — написані спеціально для фільму (“Повітруля”, “Віночок”, “Я стану вітром”, “Приворотне зілля”). До речі, остання пісня аранжована композитором Іваном Лабачем, автором пісень “Верба”, “Річка”.

Прем'єру “Казки гірських вітрів” в ефірі ОТБ “Галичина” заплановано на 1 вересня о 21 годині.