У Кабміні кажуть, що ніякого пом'якшення карантину у квітні не буде


Наразі в Україні не можна говорити про пом’якшення карантинних заходів, особливо враховуючи наближення Великодніх свят, коли існує загроза скупчення людей і чимало українців повертаються додому на святкування.

Такої згоди дійшли на традиційній нараді щодо боротьби з коронавірусом, передає Громадське з посиланням на Офіс президента.

Також інформацію про пом'якшення карантинних заходів в Україні, яку поширюють низка ЗМІ, спростував прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Якщо буде зафіксовано динаміку зменшення захворювання, то лише у травні ми почнемо вести розмову про можливе послаблення карантинних заходів. Це точно не буде зроблено 14 квітня, як було розповсюджено у фейкових інформаціях. Протягом квітня ми не відступимо від того карантинного режиму, який запроваджений до 24 квітня і, найімовірніше, буде продовжений до початку травня», — наголосив він.

«За позитивної динаміки ми запустимо економіку України за визначеним планом, про який уряд додатково повідомить. Кожен буде знати свою роль, час і місце, коли він почне ходити на роботу, які будуть соціальні стандарти нашого життя у травні, розтермінування в часі початок та завершення робочого часу, щоб не створювати години пік», — додав прем'єр.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!