У Калуш прилетіли снігурі і рідкісний костогриз


В останній день зими у місто прилетіли снігурі, які гніздяться в Карпатах та Поліссі, а мігрують і зимують на всій території УКраїни.

Снігурів бачили у Калуському районі, а от до міста вони не діставалися, інформують "Вікна".

Науковці зауважують, що ці птахи живуть у лісі, де мають вдосталь корму. Лише під час лютої зими, коли ягоди закінчуються, снігур може перебратися до міста. Так що науковці констатують: снігурів у містах немає, бо немає нормальної зими.

Тож, і справді, у Калуші снігурі з'явилися, тільки коли вдарили справжні лютневі морози. "Вполювати" їх на фотоапарат вдалося калушанину Ростиславу Зелінському.

Нагадаємо, що у грудні 2014 року на телеканалі "Росія-1" повідомили, що в українських школах вчать годувати синиць і полювати на російських снігурів, бо жовто-сині синиці — це українські птахи, а червоні снігурі — це птахи, «що символізують кляту Росію».

Разом зі снігурами у місто залетів костогриз — також птах родини в'юркових. В Україні осілий, кочовий, перелітний птах.

Костогриз завбільшки зі шпака. Легко визначаться в природі по великій голові, масивному товстому дзьобові та і своєрідному забарвленню: верх голови і спина коричневі, шия сіра, низ тіла бурувато-рожевий, на горлі добре помітна чорна пляма, а на чорних крилах і хвості — білі плями.