У Калуші десятки лікарів хочуть орендувати площі в медзакладах


Про це під час пленарного засідання сесії Калуської міської ради 27 червня заявив депутат, керівник міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Гаврилишин.

Як зазначив депутат, він дізнався, що місто хоче передати в оренду приміщення в стоматологічній поліклініці. За словами Михайла Гаврилишина, це деструктивне рішення, пишуть Вікна.

«Це деструктивне рішення проти комунального підприємства і громади Калуша. Якщо їм не потрібні приміщення, то у нас є гостра необхідність у площах для медичного обслуговування громади міста. Ми ще знаємо кінцеву мету медичної реформи, в моєму колективі, колективі Калуської ЦРЛ десятки лікарів хочуть взяти в оренду площі для ведення діяльності. Це несправедливо і неправильно. Це створить дисонанс у роботі усіх медичних підприємств».

Нагадаємо, у червні на офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили оголошення управління комунальної власності про намір передати в оренду об’єкти комунального майна щодо яких надійшли заяви від потенційних орендарів. Два приміщення, які мають намір передати в оренду, — в будівлі міської стоматологічної поліклініки на вул. Грушевського, 88. Тут хочуть влаштувати кабінети для надання стоматологічних послуг. Зокрема, в оренду планують передати кабінети площею 12,6 і 17,2 кв. метрів. Лікарі зареєструються підприємцями, орендувати кабінети і зможуть самостійно працювати.