У Калуші дівчат мотивуватимуть будувати кар'єру в науці та технологіях


Напередодні Міжнародного дня дівчат, CSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ” спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення у рамках ініціативи #ДівчатаSTEM, організовують Національний День Дівчат в STEM.

В цей день - 8-го жовтня — одночасно по всіх областях України технологічні компанії відкриють свої двері для студенток та школярок 8-10 класів та на власному прикладі надихатимуть їх будувати кар'єру в науці та технологіях.

STEM – це акронім, який означає науку (Science), технології (Technology), інжиніринг (Engineering) та математику (Mathematics).

За результатами загальноукраїнського соціологічного опитування молоді 2017 року, дівчата загалом утричі менше, ніж хлопці, орієнтовані на опанування професії “інженер”. Якщо у 2010/2011 н.р. кількість жінок, які прагнуть здобути інженерну освіту становила майже 27%, то на сьогодні їхня частка скоротилася до 20%. Основна мета проведення заходу — збільшити кількість дівчат в STEM-професіях та пробудити їхній інтерес до науки та технологій.

Минулоріч, по завершенню першого в Україні Національного дня дівчат, анкетування учасниць виявило, що 50% дівчат на початку вважали, що професії поділяються на «чоловічі» та «жіночі”, а 70%  дівчат заявили про те, що День в компанії змінив їх плани на професію.

На Прикарпатті до проведення Дня дівчат долучилися учениці Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст №2. Вони відвідають «Карпатнафтохім» - провідне підприємство нафтохімічної галузі промисловості України. На завершення заходу буде організовано телеміст між містами-учасниками, під час якого дівчата поділяться своїми враженнями від візитів до компаній і знайомства зі спеціалістками, які зруйнували їхні стереотипні уявлення про професії.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!