У Калуші заради церкви можуть перекрити дорогу


29 листопада Калуська міська рада розглянула і підтримала проект рішення «Про надання дозволу на розроблення проекту детального планування території для будівництва храму на вул. Долинській в м. Калуші».

Храм хоче збудувати релігійна громада Святого Андрія Первозваного Української Греко-Католицької Церкви, інформують"Вікна".

Йдеться про перехрестя вулиць Долинської і Козоріса, – зараз на цьому місці розташована каплиця Святого Андрія Перзвозваного. Її параметри – шість на шість метрів, а параметри церкви, яку має намір збудувати громада, – десять на дванадцять метрів. Будівництво церкви пояснюють тим, що парафія є досить великою, а діюча каплиця має замалу площу.

До речі, попри те, що міська рада лише дала дозвіл на розробленням проекту детального планування території, до будівництва церкви вже приступили, зокрема – залили фундамент, який освятив владика Володимир Війтишин.

Як зазначив на сесії головний архітектор міста Роман Кузик, церкву хочуть збудувати на дорожній розв’язці і тут за будівельними нормами не може бути такої споруди. Тож, каже архітектор, треба підключати фахівців. Таке будівництво потребує змін в організації дорожнього руху, і не виключено, що одну з доріг доведеться перекривати.

Також депутати на цій же сесії внесли зміни до програми розвитку культури Калуша, а саме: збільшили фінансування для підтримки релігійних організацій на 20 тис. гривень. Тепер розмір такої підтримки у поточному році становить 420 тис. гривень. 20 тис. гривень заклали для громади Святого Андрія Первозваного УГКЦ, яка будує нових храм.