У Карпатах 400 дітей "прихистять" сільрада та клуб - у школі не завершили ремонт


В Івано-Франківській області, у селі Красноїлля Верховинського району, діти розпочнуть навчальний процес за межами школи.

Про це повідомив директор Департаменту науки, освіти та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації Віктор Кімакович, пише Укрінформ.

«Найбільш проблематична ситуація перед навчальним роком склалась у школі в Красноїллі, де був виявлений грибок. Є труднощі з надходження коштів з державного бюджету. Натомість, за кошти обласного бюджету , а це близько мільйона гривень, та місцевого бюджету Верховинського району вдалося відновити покрівлю та зробити у школі водовідведення. Втім, до 1 вересня ремонтні роботи не завершать. Тому тут доведеться розпочати навчальний процес за межами школи», - зазначив Кімакович.

Він зауважив, що діти розпочнуть навчання у будівлі сільської ради, клубу та пришкільного інтернату Красноїлля.

За словами начальника відділу освіти Верховинської РДА Василя Гуцуляка, за межами школи навчальний процес у Красноїллі розпочнуть близько 400 дітей. Старшокласники навчатимуться на другому поверсі школи. Для початку ремонтних робіт на 1-му поверсі навчального закладу райдержадміністрація оголосила тендер. На ці роботи з держбюджету очікують 10 млн грн.

Посадовець зазначив, що грибок у Красноїльській школі з’явився три роки тому, коли біля навчального корпусу вирили котлован. Тоді ж на ремонт школи і на будівництво її нового корпусу скерували кошти з держбюджету. Втім, ані ремонту, ані нового корпусу у Красноїллі досі не дочекалися.