У Карпатах розпочався "сезон тиші"


1 квітня в прикарпатських лісах розпочався «сезон тиші», який триватиме до 15 червня 2018 року. Основною його метою є здійснення охорони середовища існування диких тварин на період їх масового розмноження.

Згідно чинного законодавства України під час «сезону тиші» забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Особи, які порушили вимоги щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин понесуть відповідальність за статтею 87КУпАП, яка передбачає накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої господарської діяльності повинні забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.

Прес-служба Івано-Франківського ОУЛМГ