У Карпатах вже висадили 2,2 мільйони дерев


Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький заявив, що лісівники роблять все можливе, щоб навіть в умовах карантину було забезпечено відновлення лісу.

Він розповів про перебіг лісокультурної кампанії в Україні. Так, деякі області вже завершили або завершують висаджування лісу, а інші лише тільки починають. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства лісових ресурсів України.

Проміжні дані такі:

– на Поліссі відновлено понад 10 тисяч гектарів і створено 60 га нових лісів;

– у Лісостеповій зоні відновлено понад 6 тис. га, створено 340 га нових лісів;

– у Степовій зоні відновлено більше однієї тисячі га, створено понад 500 га нових лісів.

«За попередніми даними у Карпатському регіоні вже відновлено 800 гектарів лісу. На цій площі висаджено 2,2 мільйона сіянців та саджанців дерев», - зазначив Андрій Заблоцький.

За його словами, у Карпатах, на рівнинній місцевості, висадка лісів лише нещодавно почалася. Це пов’язано з погодними умовами. Відновлювати ж гірські лісові масиви починають після того, як сходить сніг.

«Простими словами це дані лише про висаджування лісу вручну. Додатково проводиться робота щодо природного поновлення лісових ділянок. Працюємо далі – відновлюємо українські ліси!», - наголосив Голова Держлісагентства.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!