У КМДА побили вікна та двері


У будівлі Київської міськадміністрації побили вікна та двері.

"В КМДА побили вікна, розбили двері, група людей намагається увійти з вигуками "В туалет хочеться!", - повідомляє Hromadske.TV.

Довкола багато працівників "Титану".

Громадські активісти Олександр Данилюк та Олександра Марченко намагаються пройти всередину і ведуть переговори з працівниками "Титану".

Вони попросили поки нікого не пускати всередину, оточивши будівлю по периметру.

Люди вигукують: "Де мер? Де мер, коли таке відбувається у Києві?".

А "Українські новини" повідомляють, що близько 15 активістів організації "Правий сектор" з активісткою Тетяною Чорновіл проникнули в будівлю КМДА – і, озброївшись молотками й металевими прутами, розбили скло на вхідних дверях і вікна.

Проникнувши через них усередину, вони "влаштували погром", стверджує агентство.

Чорновіл закликала мітингувальників захопити будівлю мерії й заблокувати її зсередини. Але мітингувальники намагалися зупинити активістів "Правого сектору", називаючи їх провокаторами.

Між "Правим сектором" і мітингувальниками зав'язалася бійка, ніхто не постраждав.

Учасники мітингу закликають людей не піддаватися на провокації й закликають міліцію дати цій провокації правову оцінку.

Станом на 13:10 біля входу в КМДА стоїть невелика група учасників мітингу з метою запобігання подальших провокацій, зазначає агенція.

Охорона усередині будівлі намагається заблокувати двері.

Як повідомлялося, 30 листопада опозиція ініціювала всеукраїнський національний страйк через кривавий розгін мирної акції проти відмови влади підписати Угоду про асоціюю з Євросоюзом.

Опозиція оцінює кількість мітингувальників проти влади у Києві в неділю, 1 грудня, у 500 тисяч осіб, а "Радіо Свобода" - у 200 тисяч.