У Коломиї чоловікові продали автомобіль-двійник


Житель Тернополя придбав на Івано-Франківщині автомобіль-двійник. Про те, що автомобіль може бути двійником, власник дізнався лише після того, як його документи перевірили працівники поліції.

Через те, що чоловік зупинився у забороненому місці, до нього підійшли патрульні. Перевіряючи документи, їм стало відомо, що номер кузова та свідоцтво в реєстрації транспортного засобу не співпадає з базою Національних інформаційних систем, повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільської області.

В результаті, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група. За словами власника авто, автомобіль марки Fiat Doblo він купив з рук у Коломиї, в серпні 2019 року. Автівку не переоформляв.

Правоохоронці припускають, що автомобіль може бути двійником або краденим з перебитими номерами кузова. Відповіді на питання оперативники отримають лише після проведення спеціальних експертиз. Транспорт вилучили та помістили на арештмайданчик, а свідоцтво направили в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Працівники поліції звертаються до усіх, хто планує купувати автомобілі, бути обережними. Будь-яка купівля і продаж повинні супроводжуватися зняттям з обліку колишнього власника і постановкою на облік нового. Це дасть гарантію, що з авто все в порядку.

Аби вберегти себе від придбання транспортного засобу із перебитими номерами кузова чи двигуна, варто звернутись саме до сервісного центру Міністерства внутрішніх справ, для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто в присутності продавця та покупця.

Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно при перереєстрації авто та заповнюється адміністратором в електронній формі.