У Коломиї депутати хочуть вшанувати пам’ять покійних Владик Павла Василика та Миколая Сімкайла


Минулоріч у Коломиї урочисто освятили Катедральний Собор Преображення Христового Української греко-католицької церкви, будівництво якого розпочав покійний владика Павло Василик, а завершив його послідовник також покійний владика Микола Сімкайло.

Непоправної втрати зазнала Коломия з відходом у вічність у травні 2013 року владики Миколая, громадськість Прикарпаття сумує та тяжко переживає втрату.

Голови фракцій у Коломийській міській раді Любомир Глушков («За зміни у Коломиї»), Сергій Федчук («Батьківщина»), Віктор Кавацюк («Свобода») та Володимир Довганюк («Удар») звернулись до міського голови з проханням вшанувати двох визначних для Коломиї людей.

Депутати висунули пропозицію іменем Владики Павла Василика назвати одну з вулиць Коломиї, а Владиці Миколаю Сімкайлові посмертно присвоїти звання почесного громадянина Коломиї.

«Ми вважаємо, що ці визначні, я не побоюсь цього слова, легендарні особистості  повинні на віки залишитись в пам’яті коломиян та бути гідно пошановані вже нинішнім поколінням. Їх вклад в розбудову української держави та самого міста Коломиї неоцінений і вагомий, тож найменше, що ми можемо зробити це зберегти про них пам’ять», – наголосив Любомир Глушков.

Оксана Островська, "Коломийські ВІСТИ"