У Коломиї дівчині-підлітку продали цигарки


Від початку цього року працівники ювенальної превенції Івано-Франківщини виявили та задокументували близько 40 фактів продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та цигарок.

Така робота здійснюється поліцейськими передусім задля обмеження можливостей для підлітків пристраститися до вживання алкоголю чи тютюнопаління.

"Складається враження, що порушуючи встановлену законодавством заборону торгівлі такими товарами неповнолітнім особам, продавці не завжди замислюються над наслідками своїх дій. Нехтуючи моральною стороною причетності до поширення згубних звичок серед дітей, вони ризикують не лише самі заплатити штраф за таку торгівлю, а й спонукати відповідні органи до позбавлення своїх роботодавців-підприємців ліцензії на реалізацію алкогольних напоїв чи тютюнових виробів", - зазначають в управлінні превентивної діяльності.

Приміром, такий факт днями зафіксували працівники ювенальної превенції Коломийського відділу поліції. Поліцейські задокументували, як в одній з крамниць на околиці райцентру 15-річна дівчина безперешкодно придбала цигарки. Продавець навіть не поцікавилася її віком.

За цим фактом складено протокол за ч.2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність за продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років.