У Коломиї люди перекрили дорогу вантажівкам


Вчора, 7 жовтня, мешканці Коломиї серед ночі перекрили одну з вулиць міста, аби перешкодити вантажівкам вивозити з річки Прут гравій

 Коломияни проти цілодобового шуму під їхніми вікнами, інформує Вісник

Мешканці однієї з вулиць міста у відчаї: близько місяця на ділянці річки Прут, що неподалік їхніх домівок, ведуть роботи, в результаті яких ваговози сотнями тонн вивозять гравій. Не мають люди спокою ні вдень, ні вночі. Бідкаються, що не лише втратили спокій і сон через шум, а й помітили свіжі тріщині у фундаментах будинків. Тому, пояснюють, і вдалися до рішучих дій, аби привернути до своєї проблеми увагу.

Натомість представники фірми, яка виконує роботи, запевняють: мають усі дозволи й офіційно сплачують за гравій податок. Матеріал прямує на будівництво нового деревообробного заводу в Коломиї. Крім того, роблять іншу добру справу – вирівнюють ділянку річки й укріплюють берег. 
Влада просить мешканців потерпіти незручності ще тижні два-три. Після того обіцяють зробити капітальний ремонт дороги, по якій їздять ваговози. Крім того, обстежать будинки і в разі виявлення пошкоджень, пов’язаних зі згаданими роботами, дадуть людям компенсації.