У Коломиї може з'явитись "шлюб за добу"


На Прикарпатті проходить семінар з навчання працівників управлінь державної реєстрації актів цивільного стану.

Про це сьогодні, 5 грудня на прес-конференції розповіла начальниця управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська.

"Наступного року РАЦСам України 100 років. Зараз він дуже змінився. Зараз будь-хто може отримати документи у зручний для нього час. Понад 400 тисяч дітей отримали свідоцтво про народження прямо у пологовому будинку. Було укладено 51 тисяч шлюбів за добу. Вже у п'ятницю відкриється представництво "шлюбу за добу" у Калуші", - розповідає Дубиківська.

Вона додає, що українці незабаром зможуть одружитися і у ЦНАПах. Однак про Івано-Франківщину зараз мова не йде.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Миколи Станіщука,  Франківщина завжди була першою, яка брала участь у пілотних проектах. 

"На території області є 19 міських РАЦСів. Через веб-портал було подано 1971 заяв про одруження, 801 пара одружились за добу, також було видано 3181 свідоцтв про народження прямо у пологовому. У планах після Калуша відкрити "шлюб за добу" і у Коломиї, оскільки вона є великим містом", - акцентує Станіщук.