У Коломийському ЦНАПі запустили видачу біометричних та ID-паспортів


4 липня коломийський ЦНАП розпочав прийом документів для оформлення паспортів громадян України.

Звичайний (за 20-денний термін) обійдеться 682 грн, а терміновий (за 7 днів) - 1034 грн. Оплатити можна просто в самому центрі, для цього встановили банківський термінал.

Коломияни давно нарікають на черги у паспортному столі. Відкриття такої послуги в центрі адмінпослуг було давно у планах міської ради, але процес затягувала процедура передачі повноважень. Обслуговування у ЦНАПі відповідає сучасним вимогам, інформує пресслужба Коломийської міськради.

Першим подав документи для оформлення паспорта громадянина України міський голова Ігор Слюзар. 
"Ми йшли до цього останні два роки, - каже Ігор Слюзар. - Нарешті пройшли процедуру отримання повноважень для надання такої послуги. Виділили 1 млн гривень на закупівлю обладнання. Відтак у нашому ЦНАПі буде 4 столи прийому і один - на видачу. 
Поки що 10 днів буде тестуватися система. А з 15 липня запрошуємо коломиян, і не тільки, адже скористатися послугами ЦНАПу може будь-який громадянин України".

Працівники центру надання адміністративних послуг стажувалися впродовж місяця на базі Коломийського районного відділу державної міграційної служби. 

"Сьогодні ми ставимо нову ціль перед коломийським ЦНАПом - виготовлення техпаспортів на авто та посвідчень водія", - зауважує заступник міського голови Володимир Григорук.

Впродовж наступного тижня відділ працюватиме в тестовому режимі, а вже з 15 липня запрошуємо громадян для подачі документів. Наразі буде діяти
попередній запис безпосередньо в самому Центрі.

У найближчому майбутньому можна буде записатися на прийом через офіційний сайт ЦНАПу – cnap.kolrada.gov.ua.