У Константинополі почалася служба, на якій буде передано Томос


У Константинополі починається служба Божа, під час якої відбудеться церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України.

Про це повідомляє Укрінформ.

У патріаршому храмі Святого Георгія на території Вселенського патріархату почалася урочиста служба.

Церемонія вручення Томосу про автокефалію об’єднаної Православної церкви України розпочнеться після освячення води.

У храмі присутня українська делегація на чолі з Президентом України Петром Порошенком, митрополит Київський та всієї України Епіфаній, представники духовенства.

Керівник інформаційного відділу УПЦ КП, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) перед службою наголосив на важливості цього дня.

"Сьогодні особливий день, ми єднаємося з самим Христом і через це єднаємося один з одним в тіло єдиної соборної апостольської церкви. Це є містичне духовне звершення цієї церковної єдності", - зазначив він.

Після вручення Томоса розпочнеться божественна літургія, яку спільно відправлятимуть Вселенський патріарх Варфоломій та митрополит Епіфаній. Як відомо, сьогодні православні західного обряду відзначають свято Богоявлення (Водохреща), тому служба починається з освячення води, також після вручення Томосу та божественної літургії відбудеться церемонія освячення води у затоці Золотий Ріг.