У Косівській лікарні виявили зловживань на 2,5 мільйони


У понеділок, 4 листопада відбулась апаратна нарада у голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля.

Зокрема, йшлось про проблемні питання Косівського району, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як розповів перший заступник голови РДА Богдан Марчук, у галузі освіти заборгованості з виплати заробітної плати немає. Водночас працівникам охорони здоров’я боргують 9,4 мільйона.

"Розмір державної субвенції не забезпечує потребу нарахування 12 місячної зарплати. У нас в районі чотири лікарні, а дотація рахується на кількість жителів. Цього не достатньо", - впевнений Марчук.

За його словами, частину коштів передбачених на зарплату медиків цього року направили на погашення заборгованості за жовтень минулого року.

"Проблема у нас одна — виплата коштів. Не вистачає 2,3 місячних фондів, яких без допомоги державного та обласного бюджету ми не зможемо покрити", - наголосив перший заступник голови РДА,

Водночас Денис Шмигаль зазначив, що проведена перевірка показала, що у районній лікарні було виявлено зловживань майже на 2,5 мільйона.

"Проблему ми будемо вирішувати. Подивіться, де є неоптимізовані речі, але у Косівському районі є великі зауваження. Під час ревізії було виявлено порушень на 5,5 мільйона. Зокрема, у Косівській районній лікарні до 2018 року та на початку 2019 було виявлено порушень, які призвели до втрат фінансових матеріальних ресурсів на 2 мільйони 586 тисяч гривень. З них відшкодовано тільки 163 тисячі. Друга велика сума у відділу будівництва житлово-комунального господарства - 2 мільйони 811 тисяч гривень", - зазначив голова ОДА.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!