У Крилосі відбуваються останні приготування до Патріаршої прощі


31 липня, у с. Крилос, відбувся виїзний оргкомітет з питань підготовки до проведення 3-4 серпня Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої, яку очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук.

У заході взяли участь представники духовенства, на чолі з владикою Володимиром Війтишиним, Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківським, п. Володимир Федорак - начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адмінстрації, представники правоохоронних органів, а також відповідальні за організаційно-технічне забезпечення дійства.

Протягом зустрічі було обговорено ряд організаційних питань, що стосуються медичного забезпечення, створення належних санітарно-гігієнічних умов для прочан, а також інформаційного забезпечення проведення Патріаршої прощі.

Митрополит Володимир наголосив на основній меті та важливості проведення даної прощі до Крилоської Чудотворної ікони. Архієрей також підкреслив, що захід має не тільки духовне, але й культурне значення для кожного з прочан.

Додамо, що серед заходів цьогорічної прощі запланований перегляд документальної стрічки «Ті, що вірні», насичена молитовна програма, урочисте винесення для почитання чудотворної ікони Матері Божої, молитви на оздоровлення. Крім того, відбудуться і нічні чування, які провадитимуть семінаристи, а опісля – Євангелізаційно-мистецька програма для молоді. Детальніше з програмою можна ознайомитись за ПОСИЛАННЯМ.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ