У Києві відкриють «Парк корупції»


Антикорупційна ініціатива ЄС у Національному ботанічному саду імені Гришка 1 червня відкриє «Парк корупції».

Про це повідомляє спільнота у Facebook «Парк корупції».

Зазначається, що парк складатиметься з дев’яти надувних шатрів загальною площею понад 700 кв. м. Кожне з них розповідатиме свою історію: від корупції як явища, яке знали ще давні шумери, та основних корупційних схем до великого блоку з інформацією про антикорупційні органи та артефактами реальних кримінальних справ. Остання зала матиме назву «Країна про, яку ми мріяли». Вона показуватиме, якою може бути Україна без корупції.

За словами організаторів згори унікальна пневматична конструкція нагадуватиме ящірку, що символізуватиме готовність пристосовуватись до будь-яких умов. Зблизька парк схожий на великі надувні кульки — символи мильних бульбашок та порожніх обіцянок, які завжди супроводжують корупцію.

 Один із залів матиме форму 100-метрового золотого батону.

Зазначається, що архітектори проекту використали 4 кольори: золотий та платиновий — як символи корупції і білий та прозорий — як готовність України до очищення. 

«Парк корупції» працюватиме три тижні. Вхід до парку буде безкоштовним. Щоб до нього потрапити, потрібно придбати квиток у Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка вартістю 50 грн.