У "Лімниці" відкрили табірну зміну


Літо в розпалі, навчальний рік завершився, екзамени – позаду і саме час подбати про оздоровлення та цікавий відпочинок для дітей. Пришкільні табори, оздоровчі санаторно-курортні комплекси, розважальні заходи за місцем проживання – це не увесь перелік літнього дозвілля для школярів.

Сьогодні, 6 червня, урочисто відкрили першу тематичну оздоровчу зміну «Обдаровані діти» в ПЗОВ «Лімниця». Впродовж 21 дня 130 дітей відпочиватимуть та набиратимуться сил в таборі. Серед складу групи є 39 дітей пільгових категорій: діти загиблих учасників АТО, діти, батьки яких є учасниками АТО, учні з багатодітних сімей, - а також переможці Міжнародних, Всеукраїнських, обласних та міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань тощо.

Впродовж літніх канікул таборувати будуть не тільки учні місцевих шкіл, але й діти зі Сходу. Наразі «Лімниця» готова прийняти у свої стіни 30 дітей з Попасної та 30 діток – з Волновахи. Нагадаємо, що така практика існує не перший рік.

«Важливо, щоб після виснажливого навчального року школярі могли набратися сил, весело та корисно провести час. Табори – це чудова нагода знайти нових друзів, здобути цікаві навички та насолодитися літніми канікулами. Важливо, щоб у такому дружньому середовищі мали змогу відпочити й дітки, котрі зараз буквально за крок до бойових дій. Часто буваю на Сході, зокрема у місті Попасній та Волновасі. І вже стало доброю традицією приймати дітей з цих районів у наші сім’ї, організовувати спільне таборування. Виключенням не стане й цей рік», - зазначив міський голова Руслан Марцінків.