У Львові зростає число захоплених будівель влади, триває мобілізація


У Львові на ранок захоплено будівлі облдержадміністрації, управління міліції, прокуратури, СБУ, двох райвідділів міліції. Молоді, переважно радикально налаштовані люди, вибивали вікна в приміщеннях, палили документи, громили машини, викидали оргтехніку.

Молоді активісти зайшли у податкову, але після спілкування з обласним начальником Міністерства доходів, який просив не нищити нічого в установі, вони покинули приміщення, повідомляє Радіо Свобода.
Молодики мали кийки, палиці, були у касках і зі щитами. Ніхто їм ніде не чинив жодного опору, на вулицях немає правоохоронців.
Ситуація залишається неконтрольованою. Мер Львова Андрій Садовий закликав міліцію перейти на бік народу, а людей не чинити самосуд.
На Львівщині оголошено повну мобілізацію. Студенти також розпочинають загальну студентську мобілізацію. Вони вимагаються зупинити і  відтермінувати навчання у вишах України, не перешкоджати їм у протестах. Вони наполягають на  формуванні уряду народної довіри, повній люстрації чинної влади всіх рівнів за ознаками приналежності до останніх подій.

На 10:00 запланований студентський мітинг біля пам’ятника Іванові Франку. Студенти  чергуватимуть у  військових частинах, формуватимуть студентські сотні і відправлятимуть їх до Києва, агітуватимуть львів’ян у «спальних районах» долучатись до боротьби.