у м. Івано-Франківську у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника круглого столу Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України .


14 червня у м. Івано-Франківську у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника круглого столу Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України .

Організаторами заходу є Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради України,  Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Місце проведення:

м. Івано-Франківськ, вул. Шевченка, 57, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника 

Присутні: народні депутати-члени Комітету Верховної Ради України, представники Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, місцевих органів виконавчої влади, керівники вищих навчальних закладів педагогічного профілю, закладів післядипломної освіти педагогічних працівників,загальноосвітніх навчальних закладів .

Модератори:      Голова Комітету з питань науки і освіти – Лілія Михайлівна Гриневич,

ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника - Ігор Євгенович Цепенда.

Предметом обговорення є Концепція розвитку неперервної педагогічної освіти.

Проблемні питання, пропоновані до обговорення:

1. Приведення змісту фундаментальної, психолого-педагогічної, методичної, інформаційної, практичної та соціально-гуманітарної підготовки науково-педагогічних працівників до вимог інформаційного  суспільства.

2. Шляхи модернізації навчальної діяльності вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку  педагогічних працівників.

3. Інтеграція традиційних і новітніх технологій навчання як основа інтенсифікації підготовки педагогічних і науково – педагогічних працівників.

4. Досвід і проблеми створення у структурі ВНЗ лабораторій, центрів практичної підготовки студентів, тренінгових центрів та центрів педагогічних інновацій.

5. Умови присвоєння кваліфікації  магістра: «академічна», «професійна», що визначаться додатком до диплому.

6. Зв’язок навчальних закладів з підприємствами й роботодавцями: зміст, методи і форми.

7. Вдосконалення діяльності аспірантури як необхідна умова підвищення якості підготовки науково – педагогічних кадрів.