У мережу виклали світлину, як НКВдисти проводили упізнання сотника УПА Кривоноса


Командир сотні Української повстанської армії Мирослав Симчич (сотник Кривоніс) за свою боротьбу проти московських окупантів 32 роки 6 місяців і три дні провів у радянських таборах.

У спільноті Ukrainian military honour виклали унікальну раритетну світлину НКВД з процедури упізнання сотника УПА Мирослава Симчича під час слідства.

"Процедура впізнання. Івано-Франківськ, 1968. З архіву СБУ. Тут у нього позаду війна, 15 років таборів та 5 років (майже) звичайного життя в Запоріжжі, попереду - ще 17 років неволі", - підписана світлина.

Світлина від Ukrainian military honour.

Нагадаємо, за свою боротьбу 95-річний ветеран УПА Мирослав Симчич 32 роки 6 місяців і три дні провів у радянських таборах. Проте, він ні на секунду не пошкодував про своє рішення піти в УПА, щоб захищати Україну. А прославився  Симчич боєм за Космач у січні 1945 року, коли разом зі своїми побратимами – Березівською сотнею, в якій воювали понад 200 упівців, знищив каральний полк НКВС, а це майже 400 осіб.Слід зазначити, реабілітували сотника лише минулого року - через 30 років після вироку.