У мерії розповіли, де минулого тижня комунальники косили траву


В Івано-Франківську комунальники активно косять траву.

Про це у вівторок, 4 червня на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповів директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Посадовець розповів, що їхнє підприємство прибирає газони вздовж червоних ліній доріг, кільцях, транспортних розв’язках та скверах Міцкевича, Руської трійці, Вали, Військових ветеранів та на вулиці Низовій. Зокрема, минулого тижня працівники МДК косили траву на Вовчинецькій, Незалежності Хоткевича, дамбу на Набережній.

«Минулого вівторка доповідалось про косіння трави, звичайно, що за тиждень особливих подій не сталось, тим  не менш… Вчора ми косили траву на вулиці Вовчинецькій, від Івасюка до «Кобзарика», - зазначив Віталій Бурко.

Бурко зауважив, що на підприємстві є десять косарів та 12 мотокос. На ширших територіях траву косить трактор МТЗ-320 з навісною косаркою.

«Мотокоси у таку спеку ламаються, тому на підприємстві повинні бути запасні», - наголосив посадовець.

За його словами, косити траву мають спеціально підготовлені люди, м не двірники.

Керівник дирекції замовника Василь Білик розповів, що вони покосили траву біля всіх 43 об’єктів, які обслуговує їхнє комунальне підприємство. А до кінця тижня закінчиться вже друге косіння.

Директор КП «Міська ритуальна служба» Андрій Хруник зазначив, що вже повністю прокосено 147 секторів на міському кладовищі у селі Чукалівка.

«Траву на закритому кладовищі на вулиці Церковній ми покосили ще на початку травня. Однак, зараз все так заросло, що треба косити знову. Також покошена трава у Меморіальному сквері», - підкреслив Хруник.

За словами директорки КП «Центр розвитку міста та рекреації» Руслани Василюк, у міському парку, а також у всіх скверах та

«Також покошена трава на «Німецькому озері». Там прибирати сіно нам допомагають місцеві мешканці. Вони забирають його для власних потреб», - підсумувала Василюк.