У мерії розповіли про пошкодження будівель палацу Потоцьких


Минулого року в Івано-Франківську створили комунальне підприємство «Простір Інноваційних Креацій «Палац». Його статутний капітал становить 10 000,0 тисяч гривень.

Як розповів під час засідання виконавчого комітету директор КП Володимир Гайдар, згідно затвердженого штатного розпису на підприємстві має бути 18 працівників. Втім, наразі є тільки 12, ще 6 посад є вакантними, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Території комплексу становить 1,4га, із них будівлі розміщені на площі 5 171,8м2.

Гайдар зауважив, що минулого року було досліджено стан будівель, які знаходяться на територію палацу Потоцьких.

«Аналіз дефектів та досліджень показав, що основною проблемою терапевтичного комплексу є деформації фундаментів, через які з’явились прогресуючі наскрізні тріщини та висоті будівель, також є значні тріщини цоколя, цегляних склепінь та перемичок, тріщини  між прибудовою та основним об’ємом будівлі, деформації стін аварійного характеру. Спостерігається також значне замокання зовнішніх та внутрішніх стін, руйнування карнизів через відсутність водостічних труб та мереж водовідведення», - зазначив посадовець.

Гайдар відмітив, що спостерігається значне пошкодження, вивітрювання, деструкція, тріщини цегляної кладки. Також є й інші пошкодження.