У мерії розповіли, як оздоровлюватимуть дітей цього літа


Наприкінці кожного навчального року в Івано-Франківську оздоровлюють дітей.

Про це у вівторок, 28 травня на щотижневій оперативній нараді розповів директор департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Кожного року збільшується фінансування на оздоровлення дітей», - зауважив посадовець.

За його словами, відбудуться пришкільні табори, окрім департаменту молодіжної політики також оздоровлюватиме дітей управління здоров’я та департамент культури.

«Вже використано 43 путівки. Зокрема, у таборі «Молода гвардія» оздоровились 24 дитини, у «Артеку» оздоровились 19 дітей. Ми також використовуємо ті путівки, які не використовують районні центри», - зауважує Матешко.

Посадовець акцентував, що з 1 червня відбудуться декілька заїздів. Зокрема, у Городенківський район «Перлина Прикарпаття» вирушать 15 дітей. Наступні заїзди будуть відправлятись 11 та 10 дітей.

«34 дитини, які гарно представили себе у спорті вирушать у Лімницю. Вчора також стартувала програма «Чорний ліс»», - додав Віталій Матешко.

Заступниця директора департаменту освіти та науки Ольга Шендрик зазначила, що пришкільні табори цьогоріч будуть тільки у п'яти школах. Загалом планується охопити оздоровленням 70% дітей-пільговиків