У МВС вважають, що «антиберкутівський» бульдозер викрав журналіст


Активісту «Дорожнього контролю» Андрію Дзиндзі висунули повідомлення про підозру

Про це повідомляє «Телекритика» з посиланням на начальника Управління зв´язків з громадськістю МВС Сергія Бурлакова.

У четвер, 5 грудня, правоохоронці затримали двох осіб, що фігурують в епізоді з появою бульдозера поблизу Адміністрації президента. Обом затриманим пред´явлено повідомлення про підозру . «Одному з них інкримінують частину 3 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров´я постраждалих або загроза застосування такого насильства)» , - заявив Бурлаков. За інформацією джерел «Телекритики» в МВС, саме ця стаття і інкримінується Андрію Дзиндзі.

Другому затриманому пред´явлено підозру за статтею 348 Кримінального кодексу - посягання на життя співробітника правоохоронного органу, повідомив Бурлаков. За його словами, найближчим часом суд обере запобіжний захід за підозрюваних.

Нагадаємо, раніше міліція затримала журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзю, а також активіста Сергія Хаджинова. Затримані близько 2 годин не відповідали на дзвінки. Пізніше виявилося, що вони знаходяться в київському УБОЗі на вулиці Антоновича. Крім того, правоохоронці затримали активіста Автомайдану і свідка подій на Банковій Володимира Кадур і влаштувала обшуки в його квартирі та в квартирі батьків, рішення суду за яким ще невідомо.