У минулому році на Прикарпаття найбільше ввезли товарів з Росії, Німеччини та Польщі


Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області у 2017р. становили 665,4 млн.дол. США, імпорту – 642,3 млн.дол. США.

Про це інформує головне управління статистики.  Проти 2016 р. обсяги експорту збільшилися на 16%, імпорту – в 1,6 раза. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 23,1 млн.дол. США, коефіцієнт покриття експортом імпорту – 1,04.

Cеред  регіонів  України  за  обсягами  експорту  товарів область посіла 15 місце, імпорту – 13 місце.

Партнерами області у зовнішній торгівлі  товарами  були нерезиденти зі 111 країн світу.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Румунії, Польщі, Туреччини, Російської Федерації, Чехії, Німеччини, Білорусі, Словаччини, Італії, Нідерландів.

Обсяг  експорту  товарів  до  країн  Європейського  Союзу  становив  411,7 млн.дол. США або 61,9% від загальнообласного обсягу та збільшився у порівнянні з 2016р. на 22,9%.

У товарній структурі експорту області провідні позиції займали механічні та електричні машини, продукти рослинного походження, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, деревина та вироби з деревини, продукція хімічної та пов'язаних з нею галузей промисловості.

В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Німеччини, Польщі, Румунії, Китаю, Італії, Угорщини, Чехії.

Імпорт товарів з країн ЄС становив 363,6 млн.дол. США або 56,6% від загальнообласного обсягу імпорту, що на 19,7% більше, ніж за 2016р.  

Серед імпортних надходжень найбільшу питому вагу займали обсяги механічних та електричних машин, мінеральних продуктів, полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості. Значними були і обсяги імпорту недорогоцінних металів та виробів з них, маси з деревини або інших волокнистих целюлозних матеріалів, текстильних матеріалів та текстильних виробів, засобів наземного транспорту, крім залізничного.