У Надвірній під проводом "Хіміка" перевізники страйкували проти таксистів


Надвірнянські перевізники на маршруті "Надвірна-Івано-Франківськ" на півдня припинили роботу.

Близько 15 автобусів вишикувалися на площі біля районної держадміністрації, пише КУРС.

"Коли влада не чує слів, звучать звукові сигнали! Перевізники Надвірнянщини повстали проти перевезень, що поза законом. Влада або почує голос народу та правди, або залишить владні крісла!" - так подали акцію протесту в соцмережі. 

Очевидець протесту з місця події повідомив, що координатором акції перевізників був франківчанин Михайло Бойчук, відомий як Хімік. Бойчук називає себе громадським активістом і час від часу "активізується" на різних акціях. 

У Надвірній Хімік виступав на боці перевізників, які протестували проти своїх конкурентів-таксистів. 

Нещодавно в Надвірній зареєструвалися кілька приватних підприємців, які так само взялися возити пасажирів до Франківська. Працюючи як таксі, вони поставили на маршрут 8-12-місні машини і таку ж вартість квитка, як перевізники. Відтак склали конкуренцію автобусам, що виграли на цьому напрямі в обласному конкурсі. 

Багато надвірнянців віддають перевагу таксистам, оскільки ті забезпечують комфорт і швидкість. 

"Відбирають у нас пасажирів", - сформулювали основну претензію перевізники.

Страйкарі звернулися в Надвірнянську райдержадміністрацію з вимогою прибрати таксистів з маршруту, у такому випадку вони готові знизити вартість проїзду. 

Протест зупинив начальник управління "Укртрансбезпеки" в Івано-Франківській області Олег Суковатий. Він поспілкувався з перевізниками і ті почали роз`їжджатися. Про що йшлося і на чому застановилися, Суковатий повідомити ЗМІ відмовився.

У телефонній розмові з КУРСом начальник обласної "Укртрансбезпеки" послався на те, що він на даний час у відпустці.

"Все буде добре - всі будуть працювати в правовому полі, і одна сторона, і інша", - сказав він.