У неділю три ОТГ Івано-Франківщини обиратимуть місцеву владу


24 грудня відбудуться перші місцеві вибори у Войнилівській і Делятинській селищних об’єднаних громадах та у Спаській (Рожнятівський район) сільській громаді.

Загалом у всіх трьох ОТГ зареєстровано 287 кандидатів у депутати – 169 кандидатів від політичних партій та 118 кандидатів, що балотуються шляхом самовисунення. Серед дев’яти політичних партій, які беруть участь у виборах, найбільшу кандидатів у депутати місцевих рад висунули ВО «Батьківщина» (50), «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (36) та Народний Фронт (20). Народний Рух України висунув 17 кандидатів у депутати, Об’єднання «Самопоміч» – 12, ВО «Свобода» та Українське об’єднання патріотів – УКРОП висунули по 11 кандидатів у депутати,  Рух нових сил Михайла Саакашвілі висунув 7 кандидатів у депутати, а за поданням Радикальної партії Олега Ляшка зареєстровано  5 кандидатів.

Найвища конкуренція за депутатський мандат у Делятинській селищній громаді, де на один мандат претендує майже 5 кандидатів (134 кандидати на 26 мандатів), у Спаській сільській громаді та Войнилівській селищній громаді на один депутатський мандат приблизно 4 претенденти. У Войнилівській громаді на 22 депутатські мандати претендує 95 кандидатів, а у Спаській громаді 58 претендентів на 14 мандатів.

За посади голів об’єднаних громад змагаються 18 кандидатів, 9 висуванців від політичних партій та 9 кандидатів, що балотуються шляхом самовисунення. Найбільше кандидатів на посаду голови громади зареєстровано у Войнилівській ОТГ Калуського району – 8 (3 самовисуванці, та висуванці від партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Радикальна партія Олега Ляшка, Українське об’єднання патріотів – УКРОП, Об’єднання «Самопоміч» та Народний Рух України). У Делятинській ОТГ Надвірнянського району за посаду голови громади змагаються 7 кандидатів – 5 самовисуванців та висуванці від партій  «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та Українське об’єднання патріотів – УКРОП. На посаду голови Спаської ОТГ Рожнятівського району претендують 2 самовисуванців та 1 висуванець від Блоку Петра Порошенка «Солідарність».