У ПНУ обрали найкращі інвестиційні проекти Наукового парку


У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника провели фінал третього конкурсу інвестиційних проектів Наукового парку «Прикарпатський університет». У ньому взяли участь дев’ять проектів.

Під час проведення фіналу кожен із авторів представив на розгляд комісії свій бізнес-план, провів презентацію проекту та відповів на запитання членів комісії. За результатами оцінювання переможцями визнано: I місце - проект "Лабораторія робототехніки та ПЗ "Freakspase" (студенти клубу Kraft при ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»); II–е місце - проект "Алгоритм стиснення даних без втрати якості" (Богдан Богайчук і А. Савчин, Коледж електронних приладів); III-є місце - "Пристрій зменшення втрат природного газу" (доцент Микола Козленко, ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», доктор технічних наук Микола Кузь, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу).

Автори проектів-переможців були нагороджені дипломами та цінними призами

Ректор ПНУ Ігор Цепенда зазначив, що проекти, представлені в фіналі, засвідчують широкий спектр досліджень за напрямками, що відповідають роботі кластерів Наукового парку "Прикарпатський університет", а саме: біотехнології, енергозберігаючі технології та інформаційні технології. На думку ректора на сьогоднішній день виникає потреба не лише ділитися спільними ідеями, а зараз дуже важливо втілювати їх в життя і шукати інвесторів для реалізації проектів.