У поліції Прикарпаття розповіли, які порушення зафіксували дільницях


Начальник поліції Івано-Франківщини Володимир Голубош розповів про повідомлення, які надійшли на лінію «102» у день виборів, 21 квітня.

Станом на 16:00 до правоохоронців надійшло 4 повідомлення про порушення виборчого законодавства, а саме:

  • фотографування бюлетеня по вул. Грушевського в Івано-Франківську. Поліція затримала особу, яка сфотографувала бюлетень на мобільний телефон. За цим фактом проводиться перевірка.
  • винесення бюлетеня з виборчої дільниці по вул. Хоткевича і вул. Галицька в обласному центрі. У першому випадку особа замість бюлетеня кинула у скриньку для голосування чистий аркуш формату А4 і винесла бюлетень з виборчої дільниці, а в другому випадку особа намагалася винести бюлетень за межі дільниці. За двома фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 158-1 ККУ.
  • повідомлення про те, що у с. Слобідка, Косівський район, особу не внесли до списку виборців. Інформація не знайшла підтвердження, так як особа голосуватиме вдома і зверталася з цим проханням у відповідні органи.

Нагадаємо, на Івано-Франківщині всі дільниці відкрилися вчасно і без порушень, правоохоронці нестимуть службу у посиленому режимі з 18 по 25 квітня. Правоохоронці вкотре наголосили, що за порушення чинного законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.