У поліції розповіли, за якими схемами працюють телефонні шахраї на Прикарпатті


Останнім часом до поліції все більше звертаються прикарпатці, яких ошукали шахраї.

Про такі види шахрайств до поліції надходять щодня заяви від потерпілих, інформує поліція області.

Так, 50-річна мешканка Луганської області, перебуваючи у Франківську, позбулася 16 тисяч гривень через свою легковажність. Жінка повідомила правоохоронця, що на її мобільний пристрій зателефонував чоловік та представився працівником банку. Сказав, що з банківським рахунком виникли проблеми та для їх вирішення необхідна персональна інформація. Дізнавшись всю конфіденційну інформацію, зловмисник зняв всі гроші з рахунку потерпілої.

Аналогічні випадки трапилися з 30-річною франківкою, яка втратили 5000 гривень, і 20-річною калушанкою, яка позбулася 2 900 гривень.

Начальник відділу УКР ГУНП в області Володимир Цибульський розповів, що складність таких злочинців у тому, що дзвонять з інших регіонів і номер використовується лиш для одного-двох дзвінків.

"Другим найпоширенішим випадком у нас в регіоні є замовлення товару через Інтернет. Злочинці виставляють товар, якого фактично не існує, і коли людина домовляється про купівлю, вимагають завдаток, а потім просто зникають. Почастішали випадки шахрайства щодо розмитнення автомобілів. Знаходять в Інтернеті незрозумілих людей, які пропонують послуги з розмитнення авто, називають картки невідомих і туди люди скидають кошти”, – зазначив Цибульський.

Також поліцейський наголосив, що актуальною залишається афера, коли по телефону повідомляють, що з вашими родичами буцімто щось трапилося і аби все владнати, терміново потрібні гроші.