У професійних училищах і спецшколах Франківська стартував освітній проєкт


В Івано-Франківську почали реалізувати грантовий проект, спрямований на покращення навчальних умов в закладах професійно-технічної освіти

Його реалізують три міста: Івано-Франківськ, Сігет Мармацієй (Румунія) та Сейні (Румунія). Наше місто отримає 2,5 млн гривень для трьох закладів: Івано-Франківський професійний політехнічний ліцей, Вище професійне училище №21 та ВПУ №13.

Як розповів радник міського голови Богдан Білик, перший етап проєкту включатиме промоційні заходи. Так на нас чекає офіційна презентація проєкту за участю представників трьох муніципалітетів та навчальних закладів, які беруть участь в програмі.

Також проєкт передбачає семінари, навчання для викладачів, міжнародні конкурси на визначення кращих у професії, літній табір для студентів. Важливим напрямком проєкту є матеріально-технічна складова. Для трьох франківських ПТНЗ придбають нове обладнання.

Цей проєкт дозволить студентам і викладачам вивчити закордонний досвід, а головне отримати сучасне устаткування, яке покращить якість навчання тут, в Івано-Франківську. Тішить, що наше місто активізувало роботу із залучення грантових коштів, адже це один з інструментів розвитку громади”, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.