У прокуратурі розповіли, скільки минулого року виявили корупціонерів


Минулого року до суду було направлено 79 обвинувальних актів про корупційні злочини.

З них 54 у бюджетній сфері, 30 - про правопорушення у сфері земельних відносин та 9 обвинувальних актів про злочини у складі організованих груп. Про це сьогодні, 29 січня на прес-конференції розповів керівник обласної прокуратури Олександр Стратюк, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, у кримінальних провадження про корупційні правопорушення встановлено збитки у сумі 52,3 мільйони гривень. З них відшкодовано 36,3 мільйони, накладено арешт на 2,2 мільйони та заявлено позови на 5,3 мільйони гривень.

"Серед притягнутих до відповідальності було шість держслужбовців, троє поліцейських, дев'ять посадовців місцевого самоврядування. Загалом до кримінальної відповідальності притягнуто 64 корупціонери", - акцентував прокурор.

За фактами хабарництва розслідувано та скеровано до суду 31 кримінальне провадження. У 5 справах розмір хабаря був понад 50 тисяч гривень, а у двох - більше 100 тисяч гривень.

Загалом у порядку ч.3 ст. 65 закону України "Про запобігання корупції"  внесено 118 подань. За їхніми результатами було до дисциплінарої відповідальності притягнуто понад півсотні осіб, ще трьох було звільнено.