У прикарпатській поліції вшанували учасників бойових дій на території інших держав


З нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-тої річниці виведення військ із Демократичної Республіки Афганістан керівник Головного управління Нацполіції області Володимир Голубош привітав правоохоронців, котрі мають бойовий досвід у миротворчих місіях.

Звертаючись до присутніх, полковник поліції Володимир Голубош відзначив, що 15 лютого відзначатиметься 30-річчя завершення процесу виводу радянських військ з Афганістану.

«Загалом близько трьох з половиною тисяч прикарпатців пройшли крізь вогонь афганської війни, 47 з них свого часу служили  в органах внутрішніх справ нашої області, а десять  наших колег мають досвід нелегкої служби в миротворчих місіях. І ще донедавна ніхто не міг подумати, що бойові дії будуть вестись на сході нашої держави. На жаль, на цій неоголошеній війні 14 прикарпатських правоохоронців загинули, четверо зникли безвісти.

А загалом за час Незалежності 23 наших колеги поклали своє життя на вівтар боротьби зі злочинністю, захисту державного суверенітету та територіальної цілісності країни. Схиляємо голови  за  загиблими.  Вічна їм пам'ять, а наш обов’язок – піклуватися про їх родини  та допомагати», – зазначив Володимир Голубош.

За багаторічну службу в органах внутрішніх справ, вагомий особистий внесок у боротьбу зі злочинністю та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Володимир Голубош  нагородив учасників бойових дій в Афганістані медаллю «Честь. Мужність. Пам’ять». Очільник прикарпатської поліції  побажав їм родинного тепла і довгих років життя  під мирним небом України.

Відтак учасники зібрання  поклали у парку Воїнів-інтернаціоналістів квіти до пам’ятника воїнам, полеглим в афганській війні.  

Світлина від Поліція Івано-Франківської області.