У прикарпатській службі зайнятості підбили підсумки роботи за півроку


22 серпня 2019 року відбулася нарада служби зайнятості Івано-Франківської області на тему: «Про підсумки роботи служби зайнятості Івано-Франківської області за січень-липень 2019 року».

«Служба зайнятості Івано-Франківщини у січні-липні 2019 року досягла високих результатів: 6,6 тис роботодавців подали 32,6 тис. вакансій, з яких 29,4 тис. було укомплектовано. Саме роботі з роботодавцями ми повинні приділяти найбільшу увагу. Усі послуги, які ми надаємо як роботодавцям, так і шукачам роботи, повинні бути якісними», - наголосив, розпочинаючи нараду, директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

Також він зазначив, що служба зайнятості області в подальшому повинна впроваджувати нові форми роботи та працювати на позитивний результат.

Заступником директора обласного центру зайнятості Тарасом Басюгою та начальниками відділів обласного центру зайнятості ґрунтовно проаналізовано всі напрями роботи філій та визначено основні завдання щодо покращення діяльності Івано-Франківської обласної служби зайнятості.

Про планування та організацію роботи служби зайнятості області, взаємодію з органами місцевого самоврядування (в т.ч. ОТГ) та соціальними партнерами поінформував заступник директора обласного центру зайнятості Григорій Горбаль.

Володимир Кобилюк, заступник директора-начальник відділу організації матеріально-технічного забезпечення обласного центру зайнятості, надав інформацію про стан підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

Також під час наради проаналізовано роботу Івано-Франківського міського центру зайнятості та Тисменицької районної філії обласного центру зайнятості та визначено основні проблемні питання, які стосуються їх діяльності, тому кожен директор отримав рекомендації щодо покращення роботи по наданню послуг клієнтам служби зайнятості.

Нагадаємо, що протягом семи місяців 2019 року в службі зайнятості перебувало 19,8 тисяч безробітних осіб, працевлаштовано за сприяння служби зайнятості всього 29,3 тисячі осіб, в т.ч. на нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю на оплату єдиного внеску працевлаштовано 631 особу. За сприяння служби зайнятості 52 безробітні стали підприємцями, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово на відкриття власної справи. Крім того, 6,9 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 4,1 тис. безробітних проходили професійне навчання.