У прикарпатської заробітчанки друзі викрали з дому сейф з грошима


Під ранок 22-річна жителька Надвірної повернулася з гулянки додому й застала своє помешкання відчиненим. У кімнатах була порушена обстановка, а головне – зник сейф з грошима та золотими прикрасами.

Молода жінка звернулася в міліцію. Працівники карного розшуку Надвірнянського РВ УМВС з’ясували, що потерпіла днями повернулася з закордонних заробітків. Зустріла в місті подругу, яка була зі своїм хлопцем. Вирішили повечеряти в кафе. З часом до них приєдналося кілька знайомих.

Посеред вечірки заробітчанка вирішила поїхати додому, щоб переодягнутися. З нею поїхала подруга з хлопцем та його товаришем. Гості бачили, як господиня відкривала металевий сейф і брала звідти гроші. Потім усі повернулися в кафе, де продовжили застілля. Після того майбутня потерпіла зі своїм кавалером поїхала в нічний клуб, а її друзі залишилися в кафе.

Дізнавшись про склад компанії, оперативники ледь не присвиснули від здивування. Хлопець подруги обікраденої вже має близько десяти судимостей і всі – за крадіжки. Його товариш теж неодноразово судимий за злодійство, вживає наркотики. Здавалося б, розгадка зникнення сейфу лежить на поверхні.

Однак проблема полягала в тому, що опитані міліціонерами працівники кафе та відвідувачі стверджували, що запідозрені в крадіжці особи не покидали приміщення розважального закладу. І все ж оперативникам вдалося знайти невелике «часове вікно», коли трійця одночасно була відсутня за столиком.

Стало відомо, що під час вечірки, вже після повернення з помешкання заробітчанки, де вона «засвітила» гостям сейф, один із чоловіків непомітно для жінки витягнув з її сумочки ключі від квартири. Коли вона з другом поїхала продовжувати розваги в нічний клуб, зловмисники поодинці вийшли з кафе, спіймали таксі й поїхали до будинку, де проживає потерпіла. Відчинили її квартиру, винесли сейф, який кувалдою розбили в сусідньому дворику. Гроші та золоті прикраси розділили між собою й швидко повернулися в кафе.

Проте завдяки кропіткій роботі та професіоналізму працівників карного розшуку надвірнянської міліції скористатися плодами «нічної праці» зловмисникам не вдалося.

В них вилучено викрадені євро та коштовності, наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Звісно, що про дружбу між двома молодими жінками годі вже говорити.

 

АП