У прикарпатському лісгоспі провели заходи із відтворення, збереження та охорони мисливських тварин


У ДП «Гринявський лісгосп» мисливське господарство провело ряд лісомисливських заходів із відтворення, збереження та охорони мисливських тварин.
Силами лісової охорони та єгерської служби ведеться контроль за термінами полювання та дотриманням лімітів добування, а також боротьба з браконьєрством та відстріл хижаків.

Біотехнічні заходи в господарстві спрямовані на ріст чисельності тварин і птахів. Різноманітність видового складу фауни і ландшафтно-кліматичні умови сприяють розвитку мисливського господарства, збільшенню поголів'я диких тварин.

Площа мисливських угідь, наданих у користування ДП «Гринявське лісове господарство», становить 20 049,2 га.

За матеріалами обліку мисливської фауни 2017 року в лісгоспі обліковано: оленів благородних - 68, козуль – 159, кабанів – 36, зайців – 182, ведмедів – 12, вовків – 2, лисиці рудої – 20 голів.

На сезон полювання 2017 році підприємству доведений ліміт використання парнокопитних був наступним: олень благородний - 1 особина, козуля – 2, кабан – 2. Полювання було проведено в грудні місяці на козулю в Гринявському лісництві №1. За ліцензію №044516, а також м’ясо і послуги отримано коштів – 3 200 грн. Відповідно за ліцензію №044517 отримано – 3080 грн.

Силами єгерської служби, яка сформована з розрахунком - 1 єгер на 5 тис. га лісових угідь та лісової охорони ведеться своєчасний контроль за термінами полювання, нормами відстрілу дичини, боротьба з браконьєрством та відстріл хижаків. Дбаючи про ріст чисельності диких тварин у холодну пору року для копитних у місцях гуртування звірів, облаштовуються годівниці, солонці, ведеться заготівля кормів. 

Головний пріоритет на майбутнє – збільшити вихід мисливської продукції з одного гектара угідь і забезпечити самоокупність мисливського господарства.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА