У прикарпатському селі вперше провели літургію українською мовою


Преосвященний Владика Юліан звершив першу Архієрейську Божественну Літургію українською мовою у Храмі села Старий Гвіздець.

12 листопада 2017 року, у неділю 23-тю після П’ятидесятниці, на запрошення релігійної громади Храму Успіння Пресвятої Богородиці села Старий Гвіздець, яка нещодавно увійшла до складу Коломийської Єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, звершив першу Архієрейську Божественну Літургію українською мовою, інформує прес-служба Коломийської Єпархії УПЦ КП.

На подвір’ї Храму Керуючого Коломийською Єпархією, із короваєм, квітами та привітаннями зустрічали діти, велика кількість духовенства, парафіян та гостей Храму, які з нетерпінням та сльозами радості очікували на приїзд українського Архієрея. Далі діти, встеляючи Архіпастирю дорогу пелюстками троянд, під мелодійний передзвін, провели до Храму. У притворі Святині Єпископа Юліана із синівською любов’ю зустрів керівник прес-служби Коломийської Єпархії прот. Віталій Козак та запросив здійснити, дійсно, історичної ваги подію – звершити першу Архієрейську Божественну Літургію українською мовою у цьому Храмі.

Владика Юліан подякував парафіянам Храму за прийняте ними виважене, доленосне та невідворонтнє рішення повернутись до своєї Матері Церкви – УПЦ Київського Патріархату. Архієрей відзначив їхню стійкість у вірі, свідомі патріотичні переконання та запевнив, що в жодному разі не потрібно проявляти легкодухості чи страху в боротьбі зі слугами диявола, їхньою брехнею та злобою, адже наша духовна зброя – це правда Божа.

Опісля, на згадку про цю пам’ятну та знаменну подію, Керуючий Коломийською Єпархією подарував релігійній громаді Храму Святе Євангеліє українською мовою.