У Прикарпатському університеті спеціальні камери стежитимуть за абітурієнтами на здачі вступних іспитів


В Івано-Франківську Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника запроваджує нову програму складання вступних випробуваль для здобуття ОКР спеціаліста та магістра.

Тепер, студенти у спеціально обладнаних камерами аудиторіях, за 30 хвилин складатимуть тести. Їх роботу виведуть на екран у актовому залі університету, де кожен охочий зможе спостерігати за процесом вступу, пише Фіртка. 

Як повідомив ректор університету Ігор Цепенда, саме так, у навчальному закладі боротимуться з корупцією під час вступу.

«Кожен студент отримає екзаменаційний лист, в якому він знайде пін-код. Після введення коду, на екрані комп'ютера висвітляться задання – їх буде 30 і протягом 30 хвилин студент повинен дати відповідь. Також, цю відповідь він переносить у екзаменаційний талон. Таким чином, ми будемо мати письмове підтвердження екзамену, а студент буде обмежений в часі, щоб десь шукати відповідь.

У нас обладноно п’ять таких аудиторій і робота кожної з них траслюватиметься на екрані у актовому залі», - розповів Ігор Цепенда.

Ректор наголошує, що така система не є досконалою, адже для студентів гуманітарних напрямків потрідно проводити ще й творчі конкурс.

«Постійні тестові завдання, коли студент не спілкується, не має можливості розвивати своє мовлення, мислення у цій ситуації є негативним. Тому буде перехіднийт етап, який дозволяє це робити. Але в наших умовах потрібно пройти таке свого роду «Чистилище», щоб повернутися до традиційних форм», - додав ректор.

За словами Ігора Цепенди, якщо від студентів, під час здачі сесії , будуть надходити скарги щодо роботи викладачів, то у такій аудиторії вони зможуть здавати і семестрові екзамени.