У Прикарпатському університеті відбувся перший випуск журналістів


Вперше у Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника отримали дипломи бакалаврів 35 молодих журналістів. Під час урочистої церемонії новоспечені «акули пера» почули побажання стати справжніми професіоналами своєї справи, надавати суспільству об’єктивну та неупереджену інформацію.

Нині саме на молодих журналістів покладено важливу місію – стояти на сторожі демократії, самовіддано і чесно служити своїй справі, своєму народу, Україні.

До бакалаврів звернулася в. о. завідувача кафедри журналістики Ганна Марчук, яка виголосила привітання для випускників від ректора  Ігоря Цепенди. У свою чергу Ганна Марчук побажала їм «успішно подолати усі перешкоди на шляху до успіху та досягти найвищої вершини у самореалізації».

Також молоді журналісти почули настанову від декану Факультету філології  Романа Голода. Зокрема, він зазначив, що від сьогодні дипломовані спеціалісти вирушають в свій шлях у «велику журналістику», а відтак «потрібно дбати про свою професійну гідність, бо  корисною  праця буде лише тоді, коли буде узгодженою  не тільки з ритмами  серця й з дотриманням професійних стандартів і кодексів журналістської етики».

До вітань також долучились гості урочистостей – голова Івано-Франківської обласної організації НСЖУ Лілія Боднарчук та  Заслужений журналіст України, викладач кафедри журналістики Вікторія Плахта. Також теплі настанови випускникам і побажання успіхів у подальшій професійній самореалізації пролунали від  Заслуженого журналіста України, генерального директора товариства «Телерадіокомпанія «РАІ»,  викладача кафедри журналістики  Андрія Русиняка та Ігоря Дебенка,  кандидата політичних наук, доцента кафедри журналістики, генерального директора Івано-Франківського обласного телебачення “Галичина».

У відповідь зі словами подяки до гостей та викладачів за їх працю, підтримку, за прекрасні й незабутні студентські роки звернулася студентка-випускниця Мар’яна Гнот.

 В цілому цей навчальний рік завершився для близько 200 студентів напряму підготовки  – «Журналістика». І оскільки у Прикарпатському університеті успішно ліцензовано освітню програму «Журналістика та медіакомунікації», наші студенти можуть отримати не тільки диплом бакалавра, а й продовжити навчання на освітньо-кваліфікаційному рівні «магістр».