У Прикарпатському університеті відкрили Центр китайської мови і культури


У понеділок, 1 жовтня у Прикарпатському національному університеті відкрили Центр китайської мови і культури.

В урочистій церемонії взяли участь ректор університету, професор Ігор Цепенда, директор Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету, доцент Ши Яцзюнь, викладачі та студенти Прикарпатського університету, волонтери Інституту Конфуція – Лі Вєнцзюнь і Сунь Хайлін. Про це Бліц-Інфо повідомили у прес-службі ПНУ.

«Ми вже протягом чотирнадцяти років розвиваємо дуже важливий для нашого університету напрям, який пов'язаний з викладанням китайської мови. На сьогоднішній день ми маємо тісну співпрацю з багатьма університетами Китаю в різних напрямах – це і Тяньшунський класичний університет, Центральна Академія образотворчого мистецтва . У рамках цієї співпраці наш університет підписав Меморандум про членство в міжнародній університетській спільноті "Один пояс – один шлях" ("Великий шовковий шлях"). Відрадно, що сьогодні у нас добре сформоване ядро з наших студентів, які вивчають китайську мову і розвивають цей напрям. За підтримки Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету ми розпочали добру спільну справу – відкрили Центр китайської мови і культури, який сприятиме подальшому зростанню нашого партнерського співробітництва», - зазначив на відкритті ректор Ігор Цепенда.

Він також підкреслив, що новостворений Центр відкриє нові можливості для студентів університету, які вивчають китайську мову, та викладачів у науковому та освітньому напрямах.  

«Інститут Конфуція Київського національного лінгвістичного університету сьогодні відкрив свій перший в Україні філіал – Центр китайської мови і культури Прикарпатського національного університету. Ми невипадково обрали ваш університет. Ми побачили тут добру базу та бажання ваших студентів і викладачів розвивати китаїстику», - підкреслив у своєму виступі Ши Яцзюнь.

Він також подякував керівництву Прикарпатського університету за підтримку в розвитку навчальної бази, розширенні партнерського співробітництва.  Ши Яцзюнь запевнив, що всіляко буде підтримувати  діяльність Центру і представив волонтерів Інституту Конфуція - Лі Вєнцзюнь і Сунь Хайлін, які, впродовж навчального  року викладатимуть для студентів китайську мову.

Після церемонії відкриття ректор Прикарпатського національного університету, професор Ігор Цепенда та директор Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету, доцент Ши Яцзюнь підписали Угоду про співпрацю. Відповідним документом передбачено, зокрема,  проведення спільних конференцій, симпозіумів, методичних семінарів, наукових та міжнародних зустрічей за участі викладачів та студентів.

Завершилися урочистості святковою програмою, яку підготували студенти-китаїсти. У їх виконанні прозвучали привітання й пісні українською та китайською мовами. Також відбувся майстер-клас з чаювання по-китайськи.