У санаторії "Смерічка" буде новий керівник


Сьогодні, 21 серпня в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про призначення головного лікаря КЗ «Ворохтянський обласний кістково-туберкульозний санаторій "Смерічка"», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Директор департаменту охорони здоров’я Микола Стовбан розповів, що на конкурс подавались два учасники - Василина Марусин та Ярослав Джигіта. Відтак, найбільше балів набрав Ярослав Джигіта.

«У галузі охорони здоровя він практично з 90-х років», - акцентував Стовбан.

Опісля Джигіта розповів, що планує робити на посаді.

«Я планую насамперед виокремити питання підготовки до зимового періоду, стану матеріально-технічної бази, адже більшість приміщень є у занедбаному стані. Обладнання потребує заміни, адже ні один діагностичний апарат більше 10 років жодного разу не замінювався. Потребує також реконструкції корпус, який раніше зазнав пожежі. Роботи є багато, але я до цього готовий», - зауважив Ярослав Джигіта.

У підсумку члени комісії рекомендували винести питання на сесію та укласти контракт на п’ять років.

Як відомо, наприкінці листопада 2016 року прокуратура заявила про те, що службові особи Ворохтянського обласного кістково-туберкульозного санаторію «Смерічка» та Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, зловживаючи своїм службовим становищем, необґрунтовано розробили на 2016 рік та затвердили кошторис доходів і видатків санаторію. Зокрема, вони збільшили витрати на оплату працівників санаторію за рахунок зменшення витрат на харчування осіб, які перебували на оздоровленні. Внаслідок таких зловживань, державним інтересам заподіяно збитки на 360 тис. грн.

А вже наприкінці серпня минулого року працівники санаторію "Смерічка" перекрили дорогу в Татарові. Люди вимагали від ДОЗ ОДА звільнити головного лікаря закладу та переглянути наказ про скорочення ліжко-місць. З таким же зверненням працівники "Смерічки" звернулись до комісії облради, яке відбулось 30 серпня. На засіданні депутати підтримали звернення трудового колективу щодо звільнення керівника та висловили йому недовіру. Також вирішили створити ініціативну групу у складі представників колективу, департаменту та депутатів облради щодо оптимізації роботи закладу. Однак, колишній керівник вважає, що його звільнили незаконно, тож через суд хоче повернутись на посаду.

До теми: Представники прикарпатського санаторію кажуть, що головний лікар їм погрожував звільненням

Працівники ворохтянського санаторію "Смерічка" вимагають звільнити головного лікаря

Сотня медиків обласної дитлікарні поскаржились до Держпраці на керівника

Санаторій "Смерічка" подрібнив майже 700 тисяч гривень, щоб не проводити тендер

Санаторій "Смерічка" оштрафували на 74 тисячі за непроведену індексацію

Колишній головний лікар "Смерічки" хоче повернутись на посаду через суд